Gaël Monfils (37) krijgt wildcard voor ABN AMRO Open: 'Spektakel gegarandeerd'
i

Getty Images via AFP

Gaël Monfils (37) krijgt wildcard voor ABN AMRO Open: 'Spektakel gegarandeerd'

Brian Vesseur • 13:42, 09-01-2024 / Laatste Update: 08:34, 15-01-2024

De oude rot Gaël Monfils is volgende maand van de partij op de ABN AMRO Open in Rotterdam. De 37-jarige Fransman won het toernooi in 2019 én 2020 en krijgt mede daarom een wildcard. Monfils heeft zich weer teruggeknokt in de top honderd van de ATP Tour.

Richard Krajicek is erg blij met de deelname van Monfils: "Ik ben ervan overtuigd dat hij het iedereen lastig kan maken. Met Gaël is spektakel gegarandeerd."

De toernooidirecteur legde eerder al grote sterren als Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrej Roeblev, Holger Rune en Felix Auger-Aliassime vast. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn een paar van de Nederlandse deelnemers. De 51e editie van de ABN AMRO Open is van 10 tot en met 18 februari.

Australian Open

Eerst is het tijd voor de Australian Open. Het hoofdtoernooi begint op 14 januari, momenteel zijn de kwalificatieronden al bezig. Griekspoor en Van de Zandschulp zijn ook daar van de partij, terwijl Jesper de Jong en Gijs Brouwer zich via de kwalificatieronden proberen te plaatsen.

Bij de vrouwen is Arantxa Rus gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi en strijden Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono nog voor een plekje.