🎥 | Game, set, match! Tallon Griekspoor moeizaam door naar kwartfinales in Astana

Matthijs Nijhuis • 13:12, 30-09-2023 / Laatste Update: 19:44, 08-01-2024

Tallon Griekspoor heeft de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Astana. De nummer 1 van de plaatsingslijst had 3 setjes nodig af te rekenen met zijn Japanse tegenstander, Sho Shimabukuro: 7-6 (5) 6-7 (4) 6-1. Uiteindelijk een weinig verrassende uitslag, Shimabukuro staat 148e op de wereldranglijst, Griekspoor is de 24e.

De 1e set werd binnengehaald door een dubbele fout van Shimabukuro. De Nederlander had kort daarvoor twee setpunten weggewerkt. Na 2 sets zonder servicebreaks brak Griekspoor Shimabukuro in de 3e set wel 3 keer. Het duel werd besloten met een lovegame, op de service van de Japanner, die na 2 uur spelen weinig meer te zeggen had.

Kwartfinales

Bij de laatste 8 moet Griekspoor tegen de winnaar van de pot tussen de Amerikaan Sebastian Korda en de Portugese Nuno Borges. Het toernooi in Kazachstan duurt tot en met dinsdag. De midweekse finale heeft te maken met de Daviscup Finals en de daaropvolgende start van de Aziatische tournee. Botic van de Zandschulp, de Nederlandse collega van Tallon, werd in de 1e ronde al uitgeschakeld.