🏆 | GEWELDIG! Tallon Griekspoor wint Libéma Open 2023, wéér Nederlandse winnaar
i

Getty Images

🏆 | GEWELDIG! Tallon Griekspoor wint Libéma Open 2023, wéér Nederlandse winnaar

Pim Huberts • 22:32, 18-06-2023

Tallon Griekspoor heeft het Libéma Open 2023 op zijn naam geschreven. De Nederlandse tennisser neemt het stokje over van Tim van Rijthoven, die het toernooi in Rosmalen vorig jaar op zijn naam schreef. Griekspoor won van Jordan Thompson na 2 (!) tiebreaks met 6-7 (4) 7-6 (3) 6-3.

Lees ook: Zoveel centen verdient Tallon Griekspoor met winst Libéma Open in Rosmalen

De nummer 38 van de wereld had het nog knap lastig met zijn Australische tegenstander, 103 van de wereld. Thompson wilde in de eerste set maar geen afstand nemen. Het mondde uit in een tiebreak, waar Griekspoor al snel met 4-0 achter kwam. Dit leek niet meer op te lossen, en dus werd de eerste set verloren.

Klagende Thompson

In set 2 hervond de Nederlander de energie in de wedstrijd. Het Nederlandse publiek én Griekspoor had er weer vertrouwen in. Na een love game om 4-4 te maken, pakte Griekspoor een superbelangrijke break om 5-4 te maken. Thompson begon direct te klagen over het publiek, dat te vroeg zou beginnen met juichen. Welkom in Nederland, Thompson!

Opnieuw tiebreak

Toch leek het geloof al snel weer te verdwijnen. Thompson vocht terug en kwam zelfs op 6-5 voor. Griekspoor bleef aanhouden en hield er opnieuw een tiebreak uit. Deze keer ging-ie beter. Een krachtige Griekspoor won met 7-3 en pakte de tweede set.

Vol overtuiging naar titel

Griekspoor begon slimmer en slimmer te spelen. Sleutelmoment in de 3e set was een break in de 6e game. De service van de Nederlander draaide vele malen beter, en hij maakte 4-2. Thompson pakte nog een snelle game, maar kon niet voorkomen dat Griekspoor zijn 2e ATP-titel uit zijn carrière pakt.

Winnend punt: