Gigantische clash op US Open: 'Dingen die ze niet dagelijks zien'
i

Getty Images

Gigantische clash op US Open: 'Dingen die ze niet dagelijks zien'

Eimert Pruis • 11:40, 07-09-2023 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

Carlos Alcaraz kan zich opmaken voor een clash met Daniil Medvedev in de halve finales van de US Open. De Spaanse en Russische tennisser zijn de laatste 2 winnaars van het grandslamtoernooi in New York.

Alcaraz plaatste zich voor de laatste 4 door de Duitser Alexander Zverev in 3 sets naar huis te sturen. Hij versloeg zijn opponent in de kwartfinales met 6-3 6-2 6-4. De 20-jarige Spanjaard keek al uit naar de ontmoeting met de als 3e geplaatste Medvedev. "Ik voel me sterk. Ik denk dat ik klaar ben voor een geweldige strijd tegen Medvedev", zei titelverdediger Alcaraz na de wedstrijd.

Zware omstandigheden

Alcaraz en Zverev hadden het zwaar met de omstandigheden in New York. Het kwik bereikte er woensdagavond 35 graden. Op enig moment tijdens de wedstrijd mompelde Zverev in een tv-camera: "Er gaat 1 speler dood en men zal het zien." De Duitser zei na afloop dat hij in de 2e set ook last kreeg van zijn dijbeen. "Mijn lichaam liet mij een beetje in de steek. We moeten kijken hoe ernstig het is."

Lang blessureleed

Zverev stond vanwege blessureleed vorig jaar lange tijd aan de kant. Hij liep bij Roland Garros een zware enkelblessure op en was trots op zijn plek in de kwartfinales bij de US Open. "Ik ben zo gelukkig om hier weer te zijn. Ik ga alles geven tegen Alcaraz."

'Mooi om te zien dat hij weer zijn beste tennis laat zien'

Hij kon er tegen de Spanjaard echter nooit een echte wedstrijd van maken. Alcaraz was wel blij voor Zverev dat hij zich weer kon meten op het hoogste niveau. "Ik weet dat hij het zwaar heeft gehad en hard heeft gewerkt om terug te komen. Het is mooi om te zien dat hij weer zijn beste tennis kan laten zien", zei Alcaraz.

Publieksspeler

De Spaanse tennisser hoopt in New York net als vorig jaar te winnen, maar wil ook proberen de toeschouwers in New York te vermaken. "Ik speel voor mezelf en voor mijn team, maar ook voor de mensen op de tribunes. Ik probeer de mensen te vermaken met dingen die ze niet dagelijks zien."