🎥 | Gijs Brouwer staat in kwartfinales ABN Amro Open na opgave Holger Rune (nummer 9 van de wereld)

Sjors Tanis • 23:42, 16-02-2023 / Laatste Update: 08:18, 12-12-2023

Gijs Brouwer is de nummer 160 van de wereldranglijst van het tennis bij de mannen, maar de 26-jarige Nederlander staat wel in de kwartfinales van het ABN Amro Open. In Ahoy Rotterdam zag Brouwer hoe tegenstander Holger Rune uit Denemarken (nummer 9 van de wereld) moest opgeven in de 2e set.

De setstanden waren 6-4 en 6-0 in het voordeel van Brouwer. De partij duurde 1 uur en 13 minuten. Check hierboven de samenvatting! Voor een plek bij de laatste 4 neemt Brouwer het vrijdag op tegen landgenoot Tallon Griekspoor, die woensdag Alexander Zverev versloeg.

Reactie

"Het was genieten om hier te staan. Ik heb natuurlijk een beetje geluk dat hij last krijgt. Het was zaak geconcentreerd en scherp te blijven", vertelde Brouwer bij Ziggo Sport, waar hij al uitkeek naar de partij tegen zijn landgenoot Griekspoor. "Tallon heeft een heel goede start van het seizoen gehad, ik wat minder. Ik ga mezelf niet al te hoge verwachtingen opleggen."

Programma

De middagsessie in Ahoy begint vrijdag met een partij tussen de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Australiër Alex de Minaur. Daarna komen de Rus Daniil Medvedev en de Canadees Felix Auger-Aliassime in actie. In de avond zijn eerst de Italiaan Jannik Sinner en de Zwitserse oud-winnaar Stan Wawrinka aan de beurt. Als klapper op de vuurpijl volgt het duel tussen Griekspoor en Brouwer.

Check hier de reactie van Brouwer na de partij tegen Rune: