Griekspoor hervat vandaag tennisduel met Gaël Monfils na zware plensbui
i

ANP / EPA

Griekspoor hervat vandaag tennisduel met Gaël Monfils na zware plensbui

Trevor Wagener • 10:07, 04-08-2023 / Laatste Update: 08:09, 12-12-2023

Tallon Griekspoor maakt zijn partij in de 3e ronde van het ATP-toernooi van Washington later op de vrijdag af. De partij tegen de Franse tennisser Gaël Monfils werd donderdagavond (plaatselijke tijd) na 1,5 uur onderbroken wegens regen, na 2 voltooide sets: 6-4 1-6.

Griekspoor leidt in de 3e set met 1-0, maar daarna werd de partij stilgelegd. De Nederlandse nummer 37 van de wereldranglijst werd halverwege de 2e set behandeld aan een buikspierblessure, die hij tijdens de wedstrijd opliep.

De partij staat nu gepland als 2e op de grandstand. Er wordt eerst een dubbel gespeeld, die begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd). De winnaar van het duel neemt het later vrijdag in de kwartfinales op dezelfde baan op tegen de Amerikaan J.J. Wolf voor een plek bij de laatste 4.

Schema Rus ongewijzigd

Tennisster Arantxa Rus doet volgende week toch mee aan een ITF-toernooi op Gran Canaria. De beste tennisster van Nederland houdt vast aan haar oorspronkelijke planning, ook na het veroveren van de titel in Hamburg. Rus gaf afgelopen weekend nog aan te twijfelen over deelname aan het graveltoernooi op het Spaanse eiland.

Na het toernooi op Gran Canaria doet Rus mee aan het grote WTA-toernooi van Cincinnati, waarna ze in aanloop naar de US Open ook nog het WTA-toernooi van Chicago gaat spelen. De US Open begint op maandag 28 augustus. Na het laatste grandslamtoernooi van het jaar doet Rus ook mee in San Diego.

Rus' ranking

De 32-jarige Rus is na haar titel in Hamburg naar de 42ste plek op de wereldranglijst gestegen. Ze maakt nog een kleine kans om een geplaatste status te hebben op de US Open. Daarvoor moet ze bij de loting tot de 32 beste speelsters behoren.