Iga Swiatek in tranen: blessure nekt nummer 1 van de wereld in aanloop naar Australian Open
i

Getty Images

Iga Swiatek in tranen: blessure nekt nummer 1 van de wereld in aanloop naar Australian Open

Jeroen Rooseboom • 10:12, 07-01-2023 / Laatste Update: 10:28, 08-01-2024

Iga Swiatek heeft zich ruim een week voor de Australian Open vanwege een schouderblessure afgemeld voor het 2e toernooi van Adelaide, dat maandag begint. De Poolse nummer 1 van de wereld verloor vrijdag in de landencompetitie om de United Cup van de Amerikaanse Jessica Pegula en was na afloop in tranen.

Tennisorganisatie WTA meldde dat Swiatek in Adelaide, waar 2 toernooien achter elkaar worden gehouden, niet in actie zal komen "vanwege een blessure aan de rechterschouder". In haar partij tegen Pegula was ze geen schim van de speelster die afgelopen seizoen 8 toernooien won waaronder Roland Garros en de US Open. Het leverde haar de titel tennisster van het jaar op bij de WTA.

De Australian Open beginnen op 16 januari. Gisteren werd al duidelijk dat Carlos Alcaraz, de nummer een van de wereld bij de mannen, het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan.

Aryna Sabalenka

Aryna Sabalenka heeft met overtuiging de finale bereikt van het toernooi van Adelaide. De Belarussische nummer 5 van de wereld versloeg de Roemeense Irina-Camelia Begu in 2 sets. Sabalenka verloor slechts 5 games: 6-3 6-2.

"Ik ben blij met het niveau dat ik vandaag haald", zei Sabalenka, die op jacht is naar haar 11e toernooizege. Daarvoor zal ze in de finale de winnaar van de partij tussen de Tunesische Ons Jabeur, de nummer 2 van de wereld, en de Tsjechische Linda Noskova moeten verslaan. Sabalenka verloor in het toernooi tot dusverre nog geen set.

Zie ook: 🎥 | Geen Nederlandse finale op ATP-toernooi: Van de Zandschulp verliest van Bonzi