Iga Swiatek verslaat Karolina Muchova en maakt Roland Garros-trilogie compleet 🏆 🏆 🏆 
i

Getty Images

Iga Swiatek verslaat Karolina Muchova en maakt Roland Garros-trilogie compleet 🏆 🏆 🏆 

Marcel Roes • 20:01, 10-06-2023 / Laatste Update: 08:18, 08-01-2024

Iga Swiatek is de winnares van Roland Garros 2023. In de finale versloeg ze zaterdag Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Voor de Poolse is het de 4e keer dat ze een grandslamtoernooi wint. Muchova debuteerde in een grandslamfinale.

In de openingsset hoefde Swiatek, die Roland Garros al 2 keer won, niet veel meer doen dan de bal binnen de lijntjes houden. Muchova stond een beetje onder hoogspanning en maakte veel meer fouten.

Muchova krijgt grip

In de 2e kon Muchova meer druk uitoefenen in de servicegames van Swiatek. Sterker nog: ze brak haar 3 keer (3 uit 3 breakpoints benut!). Het publiek vond het schitterend, want zij zagen een 3e set wel zitten. Muchova knokte zich naar setwinst.

De laatste set

Muchova drukte door en kwam in de slotset een break voor. Bij 4-3 leverde ze die weer in. Op breakpoint tegen leverde ze een slappe poging tot dropshot af. Die redde het net amper.

Bij Swiatek kwam toen het kampioensinstinct opzetten. Ze drukte door en maakte het bij het 1e matchpoint af.

De WTA-ranking

Swiatek wist voor de finale al dat ze de nummer 1 van de wereld zou blijven. Muchova, die in 2022 door blessures weinig speelde, stijgt van plek 43 naar 16.

Chris Evert

Swiatek moet nog een paar jaar de titel grijpen om recordhouder te worden. Dat is Chris Evert, met 7 stuks.