🎥 | Iga Swiatek wint finale US Open na zege op Ons Jabeur

Joris Kaper • 14:10, 11-09-2022 / Laatste Update: 14:48, 07-01-2024

Iga Swiatek heeft na een heerlijke finale de US Open op haar naam geschreven. In de finale in New York won de 21-jarige Poolse in 2 sets van Ons Jabeur: 6-2 7-6 (5).

Het behalen van de finale was voor beide tennissters al een prestatie op zich. Jabeur kwam nooit verder dan de 3e ronde, terwijl Siwatek haar beste resultaat vorig jaar haalde, namelijk de 4e ronde. Maar dit seizoen is alles anders: de 21-jarige Swiatek werd nummer 1 van de wereld en won Roland Garros voor de 2e keer. Jabeur haalde haar 1e Grand Slam-finale op Wimbledon en maakte een grote stap op de WTA-ranglijst.

1e set binnen half uur klaar

Swiatek was zaterdagavond echter de beste op het hardcourt, en dat resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong in de 1e set. Jabeur pakte vervolgens nog wel een break, maar kon die niet verzilveren. Vervolgens denderde Swiatek genadeloos door. De 1e set was al na een half uur binnen voor de Poolse: 6-2.

Ook in de 2e set trok Swiatek aan het langste eind. Op alles wat Jabeur kon verzinnen had de in Warschau geboren tennisster een ijzersterk antwoord. Nadat Jabuer op slordige wijze haar 1e servicegame inleverde, liet ze uit teleurstelling haar racket vallen. Ondertussen verloor Swiatek op geen enkel moment haar focus, ondanks dat het luidruchtige publiek absoluut niet aan haar kant stond.

Winst

Jabeur knokte zich echter na een 3-0 en 4-1 achterstand nog terug naar 4-4. Maar op dat moment verzuimde ze de kansen op een break voorsprong te verzilveren, waardoor de set eindigde in een zinderende tiebreak. Op matchpoint twijfelde Swiatek niet en maakte ze het direct af met een snoeiharde forehand, waarna ze van puur geluk ter aarde stortte.