Novak Djokovic
Novak Djokovic © Getty Images
i

Novak Djokovic © Getty Images

Is dit het geheim achter het succes van Novak Djokovic? 'Heb al 15 jaar een speciale relatie met een boom'

11:36, 20-01-2024 / Laatste Update: 12:14, 20-01-2024

Novak Djokovic, de succesvolste mannelijke tennisser aller tijden, heeft op de Australian Open misschien wel het geheim achter zijn successen gedeeld. Hij vertelde dat hij al vijftien jaar een speciale relatie heeft met een boom in Melbourne.

Djoko staat ondertussen alweer probleemloos in de achtste finales van de Australian Open, maar ook tijdens dit toernooi weet hij weer de schijnwerpers op zich gericht te krijgen door zijn acties buiten de baan. Op een persco eerder deze week vertelde de Serviër dat hij zich erg goed voelt in de Australische natuur, en dan vooral bij een bepaalde boom in Melbourne, waar het grandslamtoernooi wordt gehouden.

Oude vriend

"Ik hou van elke hoek in de Royal Botanical Gardens van Melbourne. Het is een ongelooflijke schat om te hebben in het midden van de stad", vertelde Djokovic. "Maar die specifieke boom... Ik heb er een speciale relatie mee. Ik kan zelfs niet zeggen om welke boom het gaat, want ik wil tijd voor mezelf hebben als ik er ben en rustig kunnen connecten met een oude vriend."

De Servier heeft al vijftien jaar een speciale band met de boom. "Ik hou van elk deel van die boom, van de wortels tot de takken. Twee jaar geleden ben ik er zelfs in beginnen te klimmen. That’s it. Ik heb er een connectie mee."

Djoko de bomenknuffelaar

Djokovic staat al langer bekend als bomenknuffelaar. Hij deelde een aantal jaar geleden al een foto van hem en een boom op sociale media. Daar schreef hij bij: "Deze boom bestaat al veel langer dan welke mens ook. Denk eens aan hoeveel energie en wijsheid die bevat."