Jannik Sinner verliest voor het eerst in 2024: Carlos Alcaraz verslaat hem
Jannik Sinner na het duel tegen Carlos Alcaraz / Getty Images

Jannik Sinner verliest voor het eerst in 2024: Carlos Alcaraz verslaat hem

06:52, 17-03-2024

Jannik Sinner heeft voor het eerst in 2024 verloren. Na 2,5 maand alleen maar winnen moest hij het hoofd buigen voor Carlos Alcaraz bij Indian Wells. De Spanjaard won met 2-1 in sets: 1-6, 6-3, 6-2.

Sinner won in 2024 de Australian Open en kwam vervolgens naar Rotterdam om daar het ABN AMRO Open te winnen. Alcaraz kon vooraf dan ook niks anders dan zijn tegenstander de beste tennisser ter wereld op dit moment te noemen.

In de eerste set was de 20-jarige Alcaraz dan ook kansloos tegen de Italiaan in de halve finale. Maar de Spanjaard draaide het volledig om en won de twee sets daarna. Alcaraz staat overigens op de tweede plek van de ATP-ranglijst, één plek boven Sinner. Zij staan op gepaste afstand van Novak Djokovic.

Indian Wells

Alcaraz schreef vorig jaar de Indian Wells op zijn naam en hoopt dat dit jaar weer te doen. Hij zou de eerste tennisser sinds Novak Djokovic die het toernooi back-to-back wint. De Serviër won het toernooi in 2014, 2015 én 2016.

In de finale neemt Alcaraz het op tegen Tommy Paul of Daniil Medvedev, die eerst nog een halve finale tegen elkaar moeten spelen.