Jesper de Jong naar laatste kwalificatieronde Australian Open, Arianne Hartono klaar
i

Pro Shots

Jesper de Jong naar laatste kwalificatieronde Australian Open, Arianne Hartono klaar

Brian Vesseur • 09:00, 11-01-2024 / Laatste Update: 11:36, 15-01-2024

Jesper de Jong heeft zichzelf naar de laatste kwalificatieronde van de Australian Open geslagen. Op de vroege donderdagmorgen (Nederlandse tijd) won hij met 2-0 van Felipe Meligeni Alves. In de laatste ronde - voor het hoofdtoernooi begint - neemt De Jong het op tegen de Argentijn Camilo Ugo Carabelli.

De Jong, die 148e staat op de wereldranglijst, had in de eerste set veel moeite met zijn Braziliaanse tegenstander. Hij won uiteindelijk met 7-6 (7-5). Die set duurde al een uur en zes minuten. In de tweede set ging het véél makkelijker: 6-1 binnen een kleine veertig minuten.

Arianne Hartono

Landgenoot Arianne Hartono haalt het hoofdtoernooi van de Australian Open niet. Zij moest in de tweede kwalificatieronde het hoofd buigen voor Hailey Baptiste. De Amerikaanse won met 2-0 en bleek ook een stukje sterker: 6-2 6-4.

Op papier was het vooraf een spannende wedstrijd, tussen de nummer 150 (Hartono) en de nummer 131 van de wereld.

Australian Open

Het hoofdtoernooi van de Australian Open begint op 14 januari. Check hier het complete programma. Zojuist is ook bekendgemaakt wat de loting is voor de eersterondewedstrijden. Alle direct geplaatste Nederlanders mogen direct aan de bak.