🤑 | Ka-ching! Prijzengeld tennissers met tientallen miljoenen omhoog
i

Pro Shots

🤑 | Ka-ching! Prijzengeld tennissers met tientallen miljoenen omhoog

Joris Kaper • 13:02, 17-11-2022 / Laatste Update: 23:16, 11-12-2023

Het prijzengeld voor de proftennissers in ATP-toernooien en de Challengers gaat in 2023 met een recordbedrag van een slordige 36,2 miljoen euro omhoog. Daarmee stijgt het naar een totaal van ruim 210 miljoen euro.

Op de ATP-tour, het hoogste profniveau, komt er zo'n 18 miljoen euro bij. In de Challengers, het 2e niveau, stijgt het prijzengeld met maar liefst 75 procent. De pot geld gaat daar van 11,7 miljoen naar 20,4 miljoen euro.

Bonuspot

Ook de bonuspot voor de topspelers wordt volgend jaar lekker aangevuld, zegt profbond ATP. In die pot komt er bijna 9,5 miljoen euro bij. Dat is 85 procent meer dan afgelopen jaar. De bonussen worden vooral verdeeld in de hoog aangeschreven masterstoernooien.

Grandslams nog niet meegenomen

Het prijzengeld van de 4 grandslamtoernooien is nog niet meegenomen in deze bedragen. De organisaties van deze toernooien moeten hun prijzengeld namelijk nog bekendmaken.

'Lat hoger leggen'

Voorzitter en oud-tennisser Andrea Gaudenzi van de ATP: "Onze spelers zijn sporters van wereldklasse. Het is onze prioriteit om ervoor te zorgen dat ze daarom overeenkomstig worden gecompenseerd. Deze recordverhogingen in 2023 zijn een sterk statement en onderstrepen onze inzet om de lat in het tennis hoger te leggen."