Loting ATP Finals: Novak Djokovic tegen Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas
i

Pro Shots

Loting ATP Finals: Novak Djokovic tegen Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas

Joris Kaper • 15:33, 10-11-2022 / Laatste Update: 00:48, 12-12-2023

Novak Djokovic neemt het in de groepsfase van de ATP Finals in Turijn op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas en Daniil Medvedev uit Rusland. Ook Medvedevs landgenoot Andrej Roeblev zit in dezelfde groep.

De 35-jarige Djokovic staat momenteel op de 8e plek van de wereld. Hij treft daardoor 3 tennissers die hoger staan op de mondiale ranglijst. Groepshoofd Tsitsipas staat 3e, Medvedev 5e en Roeblev 7e.

In de andere groep neemt Rafael Nadal het op tegen de Noor Casper Ruud, de Canadese Félix Auger-Aliassime en Taylor Fritz uit de VS. De 2 beste tennissers in de groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Alcaraz afwezig

Carlos Alcaraz, de nummer 1 van de wereld, is er niet bij. Hij meldde zich vorige week vanwege een buikspierblessure af, die hij opliep tijdens het masterstoernooi van Parijs. Dat toernooi werd gewonnen door de Deen Holger Rune. Hij is na die zege 1e reserve op de ATP Finals.

8 beste spelers

Het eindejaarstoernooi voor de 8 beste spelers van 2022 begint zondag 13 november en duurt een week. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Duitser Alexander Zverev. Hij liep op Roland Garros een zware enkelblessure opliep en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Zijn rentree is mogelijk in december.