Matchfixing! 6 Marokkaanse tennissers zijn valsspelers en worden voor lange tijd gestraft
i

Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Matchfixing! 6 Marokkaanse tennissers zijn valsspelers en worden voor lange tijd gestraft

Eimert Pruis • 19:13, 14-12-2021 / Laatste Update: 12:30, 07-01-2024

De ITIA (International Tennis Integrity Agency) heeft 6 tennisspelers uit Marokko voor lange tijd geschorst vanwege betrokkenheid bij matchfixing. Het gaat om tennissers die allemaal op het lagere profniveau uitkomen.

Officier Charles Hollander zegt in een verklaring dat de zes spelers gepakt zijn op meerdere overtredingen. Niet alleen hebben ze wedstrijden of delen van wedstrijden bewust verloren, ook hebben ze geld ontvangen voor dubieuze handelingen en hebben ze de omkoping niet aangekaart bij de bond. Dat alles zorgt voor flinke schorsingen van 9 tot 11 jaar voor Amine Ahouda,  Anas Chakrouni, Ayoub Chakrouni, Mohamed Zakaria Khalil, Soufiane El Mesbahi en Yassir Kilani.

In 2021 zijn er al tientallen tennissers geschorst vanwege corruptie. Onlangs maakte ook de Nederlandse tennisbond bekend dat ze zich zorgen maken over matchfixing in de sport. Zij reageerden op aantijgingen van anonieme Nederlandse tennissers in de podcast Gefixt dat zeker tien tennisprofs in ruil voor geld de uitslagen van wedstrijden beïnvloeden. Daar zouden ook Nederlandse tennissers bij zitten.