🎥 | Medvedev verslaat Zverev en is nu al zeker van ticket voor halve eindstrijd ATP Finals

Jeroen Rooseboom • 08:26, 16-11-2023 / Laatste Update: 10:21, 05-01-2024

Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ATP Finals. De 27-jarige Rus won tegen Alexander Zverev zijn 2e groepswedstrijd in Turijn: 7-6 (7) 6-4.

Medvedev had zijn eerste partij van zijn landgenoot Andrej Rublev in 2 sets gewonnen. Met een 2e zege zónder setverlies op Zverev, zou hij al zeker zijn van de halve eindstrijd, ook al zou hij nog de groepswedstrijd tegen Carlos Alcaraz moeten spelen. De Spaanse nummer 2 van de wereld won eerder op woensdag van Andrej Rublev (7-5 6-2) en heeft net als Zverev 1 punt.

Zege op Alcaraz

Zverev boekte maandag in zijn 1e partij een knappe zege op Alcaraz, ondanks een pijnlijke enkel door een uitglijder in de 3e set. Een dag later meldde de nummer 7 van de wereld dat hij dacht dat het gewricht geen probleem meer zou opleveren. Na een moeizaam begin tegen Medvedev, waarin hij meteen zijn eerste servicegame inleverde, leek Zverev ook weer zijn normale niveau te halen.

Zverev trok de stand gelijk met een break in de 6e game, waarna de beide spelers in het restant van de 1e set zonder grote problemen hun eigen opslag hielden. De Duitser liep in de tiebreak uit naar 4-1, maar zag Medvedev weer langszij komen. Na 2 gemiste setpoints van Zverev sloeg de Rus uiteindelijk toe: 9-7.

Medvedev slaat toe

Ook in de 2e set hielden de beide spelers elkaar lang in evenwicht. Op 5-4 in het voordeel van Medvedev ging Zverev alsnog in de fout, waarna de Rus meteen zijn 1e matchpoint benutte.