Naomi Osaka pakt voor comeback Belgische trainer af van Qinwen Zheng: 'Immoreel'
i

Getty Images

Naomi Osaka pakt voor comeback Belgische trainer af van Qinwen Zheng: 'Immoreel'

Marcel Roes • 21:24, 30-09-2023 / Laatste Update: 08:52, 07-01-2024

Naomi Osaka kampte met een burnout, werd moeder en is er inmiddels aan toe om terug te keren naar de tenniswereld. Fijn, de WTA kan de 4-malig grandslamwinnares goed gebruiken. Ze is een grote ster en het vrouwentennis zit momenteel met een gebrek aan stabiele toppers en herkenbare gezichten.

Maar op weg naar die terugkeer heeft de Japanse een tenniscoach nodig. Haar keus viel op een oude bekende: de Belg Wim Fissette. Hij werkte al eerder samen met Osaka en had ook succes met onder meer Kim Clijsters, Victoria Azarenka, Simona Halep en Angelique Kerber.

Doorbraak Zheng

Alleen: Fissette was toen Osaka hem benaderde al de coach van Qinwen Zheng. De Chinese wilde de Belg niet laten gaan. De 20-jarige Chinese brak in 2023 door. Ze bereikte de kwartfinale van het US Open en drong door tot de top 20 van de WTA-ranking.

Pijn

"Hij verbrak ons contract, wat ik persoonlijk zeer immoreel vind", zegt ze tegen Het Laatste Nieuws. "Maar het is zijn keuze. Ik kan wel zeggen dat het mij en mijn familie heel veel pijn heeft gedaan."