Nederlandse tennissers in kwartfinales Davis Cup tegen... Australië
i

Getty Images

Nederlandse tennissers in kwartfinales Davis Cup tegen... Australië

Sjors Tanis • 21:55, 18-09-2022 / Laatste Update: 09:04, 12-12-2023

De Nederlandse tennissers nemen het eind november in de kwartfinales van de Davis Cup Finals op tegen Australië. Oranje plaatste zich als winnaar van groep D voor de knock-outfase in Málaga, Australië eindigde in groep C als 2e achter Duitsland.

Zonder hun kopman Alex de Minaur verloren de Australiërs in Hamburg het duel met Duitsland om de groepswinst met 2-1.

Kyrgios

Mogelijk kan Australië bij de knock-outfase van de Davis Cup (22-27 november) op het hardcourt in de Spaanse stad Málaga weer beschikken over Nick Kyrgios. De finalist van Wimbledon, bezig aan een goed seizoen, sloeg de groepsfase van de Davis Cup Finals over.

De nummer 20 van de wereld wilde na de US Open wat tijd doorbrengen met zijn familie. De Minaur is de mondiale nummer 22. Hij kwam deze week in Hamburg wel in actie tijdens de groepswedstrijden tegen België (2-1) en Frankrijk (3-0).

Alcaraz slaat Spanje naar volgende ronde

Carlos Alcaraz heeft Spanje een plek in de kwartfinales van de Davis Cup Finals bezorgd. De 19-jarige nummer 1 van de wereld, onlangs winnaar van de US Open, bracht in Valencia het benodigde 2e punt binnen in het groepsduel met Zuid-Korea. Hij versloeg in 2 sets Kwon Soon-woo: 6-4 7-6 (1).

Roberto Bautista-Agut had eerder in 2 sets afgerekend met Hong Seung-chan. Spanje won de prestigieuze landenstrijd 6 keer.