Nederlandse vrouwen lopen kwalificatieronde Billie Jean King Cup Finals mis
i

Getty Images

Nederlandse vrouwen lopen kwalificatieronde Billie Jean King Cup Finals mis

admin • 17:22, 12-11-2022 / Laatste Update: 01:33, 12-12-2023

De Nederlandse tennissters zijn in de play-offs om een plaats in de kwalificatieronde voor de Billie Jean King Cup Finals, hard onderuit gegaan tegen Frankrijk. Carolina Garcia maakte in de 3e wedstrijd gehakt van Lesley Pattinama-Kerkhove: 6-2 6-3. Door het verlies van de Nederlandse komt Nederland op een onoverbrugbare achterstand van 3-0 te staan, waardoor het definitief is uitgeschakeld.

In de 3e wedstrijd werd het geen enkel moment echt spannend. De winnares van de WTA Finals dicteerde het spel, waardoor Pattinama-Kerkhove er nauwelijks aan te pas kwam. De 1e set was dan ook binnen een halfuur klaar: 6-2. Ook in de 2e set gaf Garcia behoorlijk gas en liep ze snel uit naar 3-1. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen, al moest ze nog wel 3 breakpoints wegwerken: 6-3.

Gemis

Nederland had gisteren al de eerste 2 enkelspelen verloren. Alizé Cornet was veel te sterk voor Pattinama-Kerkhove waarna Suzan Lamens verloor van Diane Parry. Nederland miste in Le Portel duidelijk de aanwezigheid van Arantxa Rus. De beste Nederlandse op de wereldranglijst (117e) was niet beschikbaar. Ook Arianne Hartono meldde zich een week voor het treffen om handhaving in de wereldgroep af met een blessure.