Netflix-vloek op Australian Open? Veel hoofdrolspelers uit de serie Break Point uitgeschakeld
i

Pro Shots

Netflix-vloek op Australian Open? Veel hoofdrolspelers uit de serie Break Point uitgeschakeld

Joris Kaper • 11:15, 20-01-2023 / Laatste Update: 23:52, 11-12-2023

Rust er een vloek op de hoofdrolspelers uit de Netflix-serie Break Point? Daar lijkt het inmiddels wel op. In de tenniswereld wordt er al gesproken over een soort 'Hunger Games' in Australië.

In de eerste 2 rondes van het grandslamtoernooi zijn er al flink wat favorieten gesneuveld, en toevallig zijn zij ook de spelers die worden gevolgd in de Netflix-serie Break Point.

8 van de 10 hoofdrolspelers uitgeschakeld

In de serie worden er 10 spelers en speelsters gevolgd, maar van hen zijn er maar liefst al 8 uitgeschakeld na de 2e ronde. 3 van hen (Tomljanovic, Badosa en Kyrgios) moesten sowieso al afzeggen wegens blessures. Daarna verloor Matteo Berrettini verrassend in de 1e ronde van Andy Murray.

Donderdag viel het doek vervolgens voor Casper Ruud, Taylor Fritz en Thanasi Kokkinakis. Bij de vrouwen was eveneens een opvallend slachtoffer: de exit van de nummer 2 van de WTA raking, Ons Jabeur.

Vloek

Daarmee groeide het geloof in de 'Netflix Curse' op social media. Alleen Maria Sakkari and Félix Auger-Aliassime zijn nu nog over van de 10 spelers uit de serie. En het is niet de eerste keer dat Netflix als dader wordt gezien.

Ook de populaire F1-serie Drive to Survive lijkt te kampen met de Netflix-vloek. Als de cameraploeg tijdens een weekend bij een bepaald team aan het werk was, leken de coureurs daar vaak te kampen met problemen.

En ook bij de Netflix-docu over afgelopen Tour de France leek er een vloek te rusten. In de documentaire interviewde de makers vooraf alle topfavorieten... behalve Jonas Vingegaard, de uiteindelijke winnaar van de Tour.