Novak Djokovic kan straks dit record afpakken van Roger Federer
i

Getty Images

Novak Djokovic kan straks dit record afpakken van Roger Federer

Matthijs Nijhuis • 11:10, 12-09-2023 / Laatste Update: 21:23, 11-12-2023

Mocht je het gemist hebben, Novak Djokovic zette zondagavond de tenniswereld weer eens op zijn kop. De Serviër won met de US Open zijn 24ste grand slam-titel, waarmee hij een eeuwenoud record evenaarde. Daar blijft het natuurlijk niet bij, Djoko is alweer op jacht naar de volgende mijlpaal. Hij brak in Amerika ook een leeftijdsrecord, een kunstje dat hij op de Australian Open graag zou willen herhalen...

Lees ook: Prachtig gebaar: Novak Djokovic draagt 24ste grandslamtitel op aan Kobe Bryant

Zondag werd hij met 36 jaar en 3 maanden de de oudste US Open winnaar ooit. In Australië staat dat record op naam van een oude rivaal: de Zwitserse Roger Federer won daar ook op 36-jarige leeftijd. Dat laat Novak zich vast geen 2 keer vertellen!

GOAT

Djokovic werkt hard aan de weg om zijn GOAT-status veilig te stellen. Voor de titel in New York moest hij hard werken, maar na 3 uur en 16 minuten was hij toch echt te sterk voor Daniil Medvedev. Arthur Ashe Stadium werd het podium voor zijn 24ste overwinning op een groot toernooi, waarmee hij het record voor meeste grand slams evenaarde. Melbourne Park moet volgend jaar het strijdtoneel worden voor nóg meer records.