Novak Djokovic raakt na 2 jaar nummer 1-positie wereldranglijst kwijt aan Medvedev
i

Getty Images

Novak Djokovic raakt na 2 jaar nummer 1-positie wereldranglijst kwijt aan Medvedev

Eimert Pruis • 19:19, 24-02-2022 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

Novak Djokovic zal bij het verschijnen van de nieuwe wereldranglijst niet meer bovenaan staan. De Serviër verloor bij het tennistoernooi in Dubai en dat betekent dat Daniil Medvedev de nieuwe nummer 1 van de ATP-ranking wordt. Djokovic was 2 jaar lang de op papier beste tennisser ter wereld.

In Dubai verloor Djokovic verrassend in de kwartfinale van de Tsjech Jirí Veselý, de nummer 123 van de wereld: 4-6 6-7(4).

361 weken

Djokovic (34) stond in totaal 361 weken bovenaan de tennisranking. Niemand stond ooit langer bovenaan dan hij. 2 jaar geleden heroverde hij weer de nummer 1-positie en dat hield hij dus weer lang vol. Hij verspeelde vooral veel punten doordat hij niet mocht meedoen aan de Australian Open.

Niet gevaccineerd

Een jaar geleden had hij namelijk het grandslamtoernooi in Melbourne op zijn naam geschreven. Omdat hij niet gevaccineerd is en er twijfels bestaan over zijn herstelbewijs, mocht Djoko niet meedoen aan de Australian Open. Medvedev verloor in Melbourne de finale van Rafael Nadal, maar had wel uitzicht op de nummer 1-positie.

Zonder te spelen wordt Medvedev nummer 1

Als hij het toernooi van Acapulco zou winnen, zou Medvedev sowieso de nummer 1 van de wereld worden. Bij dat toernooi treft hij mogelijk weer Nadal. Donderdagavond werd duidelijk dat een zege op Nadal geen vereiste meer is voor de Rus om de nieuwe nummer 1 te worden.