Novak Djokovic skipt noodgedwongen tennistoernooi van Indian Wells
i

Pro Shots

Novak Djokovic skipt noodgedwongen tennistoernooi van Indian Wells

Joris Kaper • 10:49, 06-03-2023 / Laatste Update: 06:38, 12-12-2023

De Servische tennisser Novak Djokovic heeft zich formeel teruggetrokken uit de loting voor het toernooi van Indian Wells. Dat zegt de organisatie van het Amerikaanse tennistoernooi. Het lijkt erop dat de nummer 1 van de wereld geen speciale toestemming heeft gekregen om de Verenigde Staten binnen te komen.

En Djokovic, de nummer 1 van de wereldranglijst, heeft die toestemming wel nodig, omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Niemand uit het team rond Djokovic was nog beschikbaar voor een reactie, zo meldt persbureau Reuters.

Niet ingeënt

De Servische tennisser is één van de meest prominente topsporters die niet tegen het coronavirus is ingeënt. Hij vroeg vorige maand bij de Amerikaanse overheid al een speciale vergunning aan om op de toernooien in Indian Wells en Miami in actie te kunnen komen. De Amerikaanse tennisbond USTA sprak toen de hoop uit dat Djokovic inderdaad de VS in zou mogen en zou kunnen deelnemen aan de 2 tennistoernooien.

Of de Serviër wel mee kan doen aan het toernooi in Miami, is nog onbekend. De plek op Indian Wells wordt overgenomen door Nikoloz Basilashvili.