Nummer 1 van de wereld Aryna Sabalenka pakt laatste ticket voor halve finale WTA Finals
i

Getty Images

Nummer 1 van de wereld Aryna Sabalenka pakt laatste ticket voor halve finale WTA Finals

Matthijs Nijhuis • 12:27, 04-11-2023 / Laatste Update: 04:12, 08-01-2024

Aryna Sabalenka staat door een 6-2, 3-6, 6-3-zege op Elena Rybakina in de halve finales van de WTA Finals. De wedstrijd in de Mexicaanse stad Cancun werd donderdag nog even stilgelegd door het slechte weer. Nu de nummer 1 van de wereld door is zijn alle halvefinalisten bekend: Sabalenka staat straks tegenover Iga Swiatek, terwijl Jessica Pegula en Coco Gauff een Amerikaans onderonsje hebben.

De partij tegen Rybakina werd een dag later hervat bij een 6-2, 3-5 stand in de 2e set. Sabalenka had de nodige moeite om in de 3e set haar eerste servicegame te winnen, maar de Belarussische liep vervolgens uit naar een 3-1-voorsprong. In een lange 9e game stofte ze 5 breakpoints van zich af en haalde ze de winst binnen op haar 4e matchpoint.

Halve finales

Met de zege legde Sabalenka beslag op de 2e plaats in de poule achter de Amerikaanse Jessica Pegula. Pegula speelt in de halve finale tegen haar landgenote Coco Gauff, de winnares van de US Open. De halve finales worden zaterdagnacht Nederlandse tijd gespeeld.

Swiatek in vorm

Sabalenka wacht een zware halve finale tegen Swiatek, want de Poolse is in topvorm. Ze liet vrijdag niets heel van Ons Jabeur in haar laatste groepswedstrijd: 6-1, 6-2.