Schokkende onthulling: 'Op Roland Garros was iedereen besmet, maar niemand zei er iets van'
i

Getty Images

Schokkende onthulling: 'Op Roland Garros was iedereen besmet, maar niemand zei er iets van'

Joris Kaper • 16:01, 29-06-2022 / Laatste Update: 10:40, 12-12-2023

Terwijl Wimbledon deze week begonnen is, zijn Marin Cilic en Matteo Berrettini er niet bij. Beide moesten het toernooi afzeggen in verband met een coronabesmetting. Het virus laait de laatste paar weken weer op, maar dat was tijdens Roland Garros ook het geval. De Franse tennisster Alizé Cornet beweert nu zelfs dat er wel heel veel besmettingen waren.

Cornet liet weten dat er in Parijs een corona-uitbraak was. "Maar iedereen zweeg erover." Dat liet ze weten na afloop van haar partij op Wimbledon in de 1e ronde, waarin ze dinsdag in 2 sets won van Yulia Putintseva.

Volgens een bron zouden er tijdens Roland Garros minimaal 3 tennissers besmet zijn. Titelverdedigster Barbora Krejcikova was echter de enige die haar positieve test openbaar maakte en zich terugtrok uit het toernooi.

'Het baart me zorgen'

Cornet vertelde zich wel zorgen te maken om de besmettingen. "Op Roland Garros was er ook een uitbraak van covid, maar niemand sprak erover. In de kleedkamers was iedereen besmet en niemand zei er iets van. Ik zag meisjes met een mondmasker rondlopen, omdat zij waarschijnlijk het virus hadden opgelopen en het besmettingsgevaar wilden verminderen."

'Wil het gevaar niet onderschatten'

"Ik wil het gevaar van covid niet onderschatten, maar in het tennis zijn er altijd afzeggingen geweest omdat spelers ziek waren", zegt Cornet. "Er waren uitbraken van buikloop, griep, maar van protocollen was er geen sprake. Enkele spelers bleven gewoon weg en daarmee was de kous af."