Organisatie Wimbledon geeft gratis tickets aan Oekraïense vluchtelingen
i

ANP

Organisatie Wimbledon geeft gratis tickets aan Oekraïense vluchtelingen

Joris Kaper • 18:09, 24-06-2022 / Laatste Update: 21:06, 11-12-2023

De organisatie van het Wimbledon-tennistoernooi gaat gratis tickets weggeven aan Oekraïense vluchtelingen. Dat laten de All England Club en de Lawn Tennis Association weten. De vluchtelingen krijgen tickets voor de zogeheten 'Middle Sunday', halverwege het toernooi.

In de 2022-editie van het toernooi wordt er voor de 1e keer gespeeld op deze zondag, die midden tussen de 2 weken valt waarin wordt gespeeld op Wimbledon. Een aantal vluchtelingen die woonachtig zijn in enkele wijken van Londen, maken nu kans op tickets voor de wedstrijden op deze dag.

Donatie

Ook doneert de organisatie ruim 291.000 euro aan Oekraïners die gevlucht zijn voor de oorlog in hun thuisland. Dat bedrag wordt overmaakt naar de stichting 'Tennis Plays for Peace' en het Britse Rode Kruis.

Verbod

Vanwege de Russische invasie verbood Wimbledon al het meespelen van Russische en Belarussische spelers aan het toernooi, waardoor op het toernooi ook geen punten te verdienen zijn voor de ATP- en WTA ranglijsten. Het tennistoernooi begint maandag 27 juni.