Oud-tennisster Martina Navratilova weer kankervrij verklaard
i

ANP

Oud-tennisster Martina Navratilova weer kankervrij verklaard

Joris Kaper • 09:20, 21-03-2023 / Laatste Update: 04:52, 12-12-2023

Martina Navratilova is met succes tegen kanker behandeld. Dat zegt de 66-jarige voormalige toptennisster in een interview met Piers Morgan, die we nog wel kennen van zijn spraakmakende interview met Cristiano Ronaldo. Het interview met Navratilova wordt dinsdag uitgezonden.

"Ik moet nog 2 weken preventief stralingen ondergaan, maar dan ben ik er klaar mee. De dokters hebben me kankervrij verklaard", aldus de oud-tennisster. Navratilova, een Amerikaanse met Tsjechische roots, is 1 van de beste tennissters aller tijden. De voormalig nummer 1 van de wereld won 59 grandslamtoernooien: 18 in het enkelspel, waaronder 9 keer Wimbledon, en 41 in de dubbel.

Opnieuw kanker overwonnen

13 jaar geleden overwon ze al eens borstkanker en ze herstelde toen volledig. Begin januari van dit jaar vertelde ze dat er opnieuw borst- en nu ook keelkanker bij haar waren vastgesteld. Ze kreeg die diagnose in november, nadat ze een gezwel in haar nek had ontdekt en daarmee naar de dokter was gegaan. De kanker werd gelukkig in een vroeg stadium ontdekt, zodat de kans op genezing groot was.

"Maar zo voelde het toen niet", zegt Navratilova. "Ik was dagenlang in totale paniek. Ik vreesde dat het wel eens mijn laatste Kerst zou kunnen zijn. De befaamde bucket list speelde door mijn hoofd: alle dingen die ik nog wilde doen. Wie heeft er dan ook 2 verschillende kankers tegelijkertijd? Gelukkig zit opgeven niet in mijn DNA. Er was geen andere optie dan door te gaan en er tegen te vechten."