Oud-toptennissers Stan Wawrinka en Dominic Thiem na blessures weer op de baan: 'Voelde weer als een speler'
i

Getty Images

Oud-toptennissers Stan Wawrinka en Dominic Thiem na blessures weer op de baan: 'Voelde weer als een speler'

Sjors Tanis • 13:32, 30-03-2022 / Laatste Update: 02:43, 12-12-2023

Dominic Thiem en Stan Wawrinka kijken ondanks hun nederlagen terug op een geslaagde rentree op de tennistour. Beiden verloren dinsdag na een lange afwezigheid wegens blessures in de openingsronde van een challenger in Marbella.

"Je kunt je voorstellen hoe blij ik vandaag was om weer op een tennisbaan te staan ​​en te doen waar ik het meest van hou: tennissen en weer strijden", zei de 28-jarige Thiem, in 2020 winnaar van de US Open, op Instagram.

Blessure aan pols

"Na al die maanden, met al die tegenslagen die ik de afgelopen maanden had, kon ik weer spelen en de adrenaline van de competitie voelen. Ik voelde me weer een speler." Thiem had maanden last van een polsblessure.

Wawrinka 'superblij'

Wawrinka (37), die terugkeerde van een slepende voetblessure, was ook positief na zijn eerste duel sinds maart 2021. "Ik denk dat het fysiek goed was, het was echt positief. Ik was superblij om weer een toernooi te spelen, de emoties te voelen en de stress van een wedstrijd weer te ervaren", aldus de Zwitser.

De komende maanden hoopt Wawrinka zijn niveau weer op te krikken, richting Roland Garros. "Ik heb een doel voor de korte termijn en een doel voor de lange termijn. Het is moeilijk iets te zeggen over timing. Er is nog veel tijd tot Roland Garros, dus ik zal dan zeker een heel andere speler zijn, fysiek en tennistechnisch. Ik maak me helemaal geen zorgen en moet me concentreren op het moment en me concentreren op wat ik vandaag doe om het niveau te bereiken waarop ik wil zijn."