Paul Haarhuis kiest team voor Davis Cupduel tegen verzwakt Zwitserland
i

ANP

Paul Haarhuis kiest team voor Davis Cupduel tegen verzwakt Zwitserland

Marcel Roes • 20:38, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:50, 15-01-2024

Captain Paul Haarhuis heeft gewikt en gewogen wie namens Nederland in de Davis Cup het kwalificatieduel tegen Zwitserland mag spelen. Hij koos voor Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Gijs Brouwer en dubbelspecialisten Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer.

Het gaat op 2 en 3 februari tegen de Zwitsers om een thuisduel dat wordt afgewerkt in Groningen. De 42-jarige Rojer is er net als in november bij de Davis Cup Finals bij en krijgt de voorkeur boven Matwé Middelkoop.

Groningen

"Het is mooi dat we weer in Groningen spelen, vorig jaar hebben we ontzettend genoten van de oranjesfeer in Martiniplaza", zegt Haarhuis op de site van de tennisbond. "De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk."

Nederland heeft in de Davis Cup een goed jaar achter de rug. Het haalde de Finals in november, maar werd daar uitgeschakeld door Italië in de kwartfinales. Dat land won het toernooi uiteindelijk.

Zwitserland

De Zwitserse equipe is niet zo sterk als zou kunnen. Stan Wawrinka en Dominic Stricker komen niet naar Groningen. Captain Severin Lüthi kiest Marc-Andrea Hüsler, Alexander Ritschard, Leandro Riedi en Antoine Bellier. Hüsler is de nummer 194 van de wereld.