Problemen bij Tallon Griekspoor houden aan: geen ATP-toernooi in München
i

Getty Images

Problemen bij Tallon Griekspoor houden aan: geen ATP-toernooi in München

Sjors Tanis • 18:03, 22-04-2022 / Laatste Update: 07:55, 12-12-2023

Tallon Griekspoor heeft zich ook afgemeld voor het tennistoernooi van München, dat maandag begint. De nummer 2 van Nederland ondervindt hinder van een nekblessure.

"De blessure is erger dan verwacht en ik heb eigenlijk al 9 tot 10 dagen niet kunnen trainen", aldus de 25-jarige Griekspoor.

Niet in Barcelona

"Vanaf nu gaan we het van dag tot dag bekijken. Hopelijk kan ik volgend weekend deelnemen aan de kwalificaties van het masterstoernooi van Madrid, maar ook dat wordt al lastig."

Griekspoor liep anderhalve week geleden, na het masterstoernooi van Monte Carlo, een nekblessure op. Hij meldde zich daardoor af voor het ATP-toernooi van Barcelona, dat deze week wordt gespeeld. Over een maand begint Roland Garros, het 2e grandslamtoernooi van het jaar.

Matige vorm

De nummer 57 van de wereld werd op de laatste 5 toernooien telkens in de eerste ronde uitgeschakeld. Begin februari won hij voor het laatst op de ATP Tour, op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp doet wel mee aan het graveltoernooi in München. Hij zegde vorige week ook af voor het toernooi van Barcelona, omdat hij zich niet fit genoeg voelde.