Raemon Sluiter over breuk met Tallon Griekspoor: 'Hij had een politieagent nodig'
i

ANP

Raemon Sluiter over breuk met Tallon Griekspoor: 'Hij had een politieagent nodig'

Marcel Roes • 14:14, 14-01-2023 / Laatste Update: 01:05, 12-12-2023

Begin december 2022 verbraken trainer Raemon Sluiter en tennisser Tallon Griekspoor hun samenwerking. En begin 2023 won Griekspoor voor de 1e keer een ATP-toernooi, in India. Toeval?!

Sluiter blikt in zijn columnn in De Telegraaf terug op de periode.

Sluit schrijft dat Griekspoor hem benaderde met het inzicht "dat hij een politieagent in Nederland nodig had die ’m af en toe een schop onder z’n hol zou geven wanneer het nodig was." Sluiter kon die eerlijkheid wel waarderen.

Politie

Maar vervolgens was de ex-tennisprof misschien wel te vaak te streng voor Griekspoor. Het is ook lastig om te bepalen: wat is te streng, wat is het goede moment om boosheid te tonen? "Die lijn is dun", aldus Sluiter. "Wat pak je bij iemand aan, wat laat je gaan, welk moment kies je daarvoor?"

De 2 hadden te grote verschillen in inzicht daarover. Plus: "De gesprekken die we daarover voerden leidden niet tot verbeteringen in onze samenwerking."

Genieten

Vandaar de breuk. En nu kon Sluiter via de tv de zegetocht van zijn ex-pupil volgen. "Ik heb thuis zitten genieten van de kracht en de rust die hij uitstraalde."

They were both desperate to win their first #ATPTour title! So Griekspoor & Bonzi put on a show ✨

Here are the highlights from Saturday's #TataOpenMaharashtra Singles Final 📹#Tennis #AdvantagePune #TOM2023 | @TennisTV @ATPTour pic.twitter.com/0fb6qBxTOj

— Tata Open Maharashtra (@MaharashtraOpen) January 8, 2023