Rafael Nadal (37) is niet te stoppen: tennisser steelt ook in tweede partij na terugkeer de show
i

Getty Images

Rafael Nadal (37) is niet te stoppen: tennisser steelt ook in tweede partij na terugkeer de show

Jeroen Rooseboom • 13:00, 04-01-2024 / Laatste Update: 02:10, 05-01-2024

Rafael Nadal is weer terug. De 37-jarige Spanjaard maakte dinsdag na bijna een jaar afwezigheid door blessureleed succesvol zijn rentree door te winnen van Dominic Thiem, donderdag kende hij in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Brisbane totaal geen problemen met de Australiër Jason Kubler: 6-1 6-2.

Nadal speelde op de Australian Open 2023 zijn laatste partij in het enkelspel en onderging daarna onder meer twee heupoperaties. De weggezakte Spanjaard - hij bezet slechts de 672ste plek op de wereldranglijst - werd met een wildcard toegelaten tot het toernooi van Brisbane.

Thiem kon het de 37-jarige Spanjaard bij zijn terugkeer op de baan in de eerste set nog wel even moeilijk maken, maar daarna liet Nadal niets van de Oostenrijker heel: 7-5 en 6-1.

Kubler ook geen match voor Nadal

In de tweede ronde wachtte Jason Kubler, een 30-jarige Australiër. Binnen een mum van tijd pakte Nadal met 0-3 de leiding. Daarna liet Nadal weer flarden van zijn wereldklasse zien. Met een backhand smash sleepte hij een punt binnen en benutte hij niet veel later zijn eerste setpunt, goed voor een 6-1 voorsprong.

In de tweede set plaatste Nadal direct de break en kwam hij niet meer in de problemen. Na iets meer dan uur en twintig minuten spelen stapte Nadal met 6-1 en 6-2 als winnaar de baan af.

Kwartfinale

In de kwartfinales wacht voor Nadal een ontmoeting met Jordan Thompson, ook een Australiër. De nummer 55 van de wereld zag zijn tegenstander Ugo Humbert zich terugtrekken.

Australian Open

Zondag 14 januari gaat de Australian Open van start. Nadal won de grand slam in 2009 en 2022. In totaal staat zijn zegeteller wat grand slams betreft op 22.

Check hieronder wat highlights uit de wedstrijd tussen Nadal en Kubler