Rafael Nadal blijft worstelen met blessures: Spanjaard stelt rentree uit
Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken voor het ATP-toernooi van Doha. © Getty Images

Rafael Nadal blijft worstelen met blessures: Spanjaard stelt rentree uit

15:05, 15-02-2024 / Laatste Update: 15:26, 15-02-2024

Tennisser Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het ATP-toernooi van Doha van volgende week. De Spanjaard zou daar zijn rentree maken nadat hij begin januari geblesseerd raakte. Nadal is waarschijnlijk aan zijn laatste jaar bezig, maar voorlopig valt zijn afscheidsjaar flink in het water.

Nadal keerde begin dit jaar terug nadat hij bijna een jaar aan de kant had gestaan. Hij begon het seizoen in Brisbane en haalde daar de kwartfinale, maar daarin verloor hij van de Australiër Jordan Thompson. Tot overmaat van ramp liep hij ook nog een heupblessure op. Daardoor miste hij de Australian Open en hij is ook niet op tijd fit voor het toernooi in Qatar.

Nadal, die 22 grandslams heeft gewonnen in zijn carrière, laat via X weten dat hij baalt: "Ik had het geweldig gevonden om in Doha te spelen, maar ik ben er niet klaar voor om mee te doen." De Spanjaard heeft zijn volgende doel alweer gesteld. Hij speelt op 3 maart in Las Vegas een demonstratiewedstrijd tegen landgenoot Carlos Alcaraz en hoopt daar van de partij te zijn.

Afscheidsjaar?

Nadal heeft nooit officieel gezegd dat 2024 definitief zijn laatste jaar gaat worden, maar gaf wel al vaker aan dat de kans groot is dat we hem volgend jaar niet meer op de tennisbaan gaan zien. Hij zat in december vol twijfels over het huidige seizoen: "Het kan zo zijn dat het maar een half jaar wordt en misschien ga ik dat niet eens volhouden. Dat is de waarheid op dit moment."

De Spanjaard hoopt vast dat hij deze zomer wel fit is. Nadal won veertien keer Roland Garros en hoopt daar ongetwijfeld nog een laatste keer te spelen. Als hij het grandslamtoernooi van mei niet weet te halen dan heeft hij nog een kans. Het tennistoernooi op de Olympische Spelen wordt in augustus ook op Roland Garros gespeeld.