Rafael Nadal boekt indrukwekkende zege bij terugkeer: 'Het was een emotionele dag'
i

Getty Images

Rafael Nadal boekt indrukwekkende zege bij terugkeer: 'Het was een emotionele dag'

Bart van der Wijst • 13:52, 02-01-2024 / Laatste Update: 21:06, 05-01-2024

Rafael Nadal is terug op de tennisbaan! Een mooie dag voor hem en tennisliefhebbers. De Spaanse gravelspecialist lag er bijna een jaar uit met een heupblessure. Op het ATP-toernooi van Brisbane versloeg Nadal de Oostenrijker Dominic Thiem bij zijn eerste wedstrijd sinds hij weer fit is: 7-5 6-1.

Nadal speelde op 18 januari 2023 zijn laatste partij, daarna begon alle ellende met zijn heup. De Spanjaard werd uiteindelijk 2 keer geopereerd en er werd serieus getwijfeld of hij ooit nog kon spelen. Maar Nadal gaf niet op en maakte 351 dagen na zijn vorige duel zijn rentree.

Klasse

Tegen Thiem bleek dat Nadal het spelletje nog altijd niet verleerd is. Check bijvoorbeeld het punt dat hij maakte in de 1e set. Nadal maakte in de openingsset het verschil door Thiem op 6-5 te breken. In de 2e set was het verzet van de Oostenrijker een stuk sneller gebroken. Zo won hij voor eerst in 353 dagen weer eens een tenniswedstrijd.

Emotioneel

Na afloop van de partij sprak een trotse, opgeluchte Nadal het aanwezige publiek in Brisbane toe. "Het was een emotionele en belangrijke dag. Ik heb waarschijnlijk het zwaarste jaar uit mijn tenniscarrière achter de rug gehad. Het maakt me trots dat ik na zo'n jaar op dit niveau heb kunnen spelen", vertelde de 37-jarige Spanjaard.

Toch waren er vooraf twijfels bij Nadal. "Je weet niet hoe het gaat als er je zo lang uit bent geweest", ging hij verder. "Maar het ging goed. Ik kijk uit naar mijn partij van morgen. Ik kan iedereen niet genoeg bedanken."

Australian Open

Nadal speelt het toernooi van Brisbane ter voorbereiding op de Australian Open. In de volgende ronde speelt hij tegen thuisspeler Jason Kubler. Nadal lijkt bezig aan zijn laatste tennisjaar.

Bekijk hieronder het mooie punt van Nadal: