Rafael Nadal krijgt loodzware tegenstander bij rentree na jaar blessureleed
i

Getty Images

Rafael Nadal krijgt loodzware tegenstander bij rentree na jaar blessureleed

Noah Hoogenboezem • 10:20, 31-12-2023 / Laatste Update: 23:25, 04-01-2024

Rafael Nadal maakt komende week na bijna een jaar blessureleed zijn rentree. De tennislegende doet mee aan het ATP-toernooi in Brisbane als voorbereiding op de Australian Open in januari. Nadal moet gelijk aan de bak, want hij treft in de eerste ronde een oude bekende.

Nadal moet het opnemen tegen de Oostenrijker Dominic Thiem, die in 2020 de US Open wist te winnen. Nadal en Thiem speelden in 2018 en 2019 de finale van Roland Garros tegen elkaar. Beide keren won de Spanjaard. De twee stonden jarenlang in de top 5 van de wereld, maar zijn door blessures afgezakt. Nadal staat op plek 672 en Thiem is de nummer 98 van de wereld.

Giftige slang

Hoewel Thiem het dinsdag dus tegen Nadal moet gaan opnemen, heeft hij zijn gevaarlijkste tegenstander waarschijnlijk al gehad. De Oostenrijker plaatste zich via het kwalificatietoernooi en in zijn eerste partij kwam er ineens een giftige slang de baan op.

Laatste jaar

Voor Nadal is de partij tegen Thiem waarschijnlijk het begin van een afscheidstournee. De Spanjaard, die 22 Grand Slams won, liet een aantal keren weten dat de kans groot is dat dit zijn laatste jaar als prof gaat zijn, maar hij heeft de knoop nog niet definitief doorgehakt.