Rafael Nadal maakt rentree in Parijs na blessureleed; ook bij ATP Finals aanwezig
i

Pro Shots

Rafael Nadal maakt rentree in Parijs na blessureleed; ook bij ATP Finals aanwezig

Joris Kaper • 12:16, 25-10-2022 / Laatste Update: 23:49, 11-12-2023

Rafael Nadal is aanwezig op de Masters in Parijs volgende week en maakt daarmee zijn rentree na blessureleed. De tennisser zal daarna ook meedoen aan de ATP Finals in Turijn. Dat heeft zijn coach Carlos Moya gezegd.

"Als je in Turijn wilt meedoen, moet je als voorbereiding wedstrijden spelen in Parijs. Die zijn van een vergelijkbaar niveau", aldus zijn coach op de Spaanse tv. Het was nog onduidelijk of de nummer 2 van de wereld dit jaar nog in actie zou komen na blessureleed, maar Nadal pikt dus dit jaar nog even een paar toernooien mee.

Record

Nadal won dit jaar de Australian Open en Roland Garros. Daarmee kwam hij op een recordaantal van 22 grandslamtitels. Wel miste hij door blessureleed Wimbledon. Op de US Open in september werd hij in de 4e ronde uitgeschakeld. Daarna kwam hij alleen nog in actie in de Laver Cup, waar hij het afscheid Roger Federer vierde met een optreden in het dubbelspel samen met de Zwitser.

Moya over de deelname van Nadal aan de 2 toernooien: "We gaan erheen met hoop en verwachting. Rafa is altijd competitief, waar hij ook speelt", aldus de coach. De Masters in Parijs duren van 31 oktober tot en met 6 november. De ATP Finals, het slottoernooi met de beste acht spelers van het afgelopen jaar, begint op 13 november.

Djokovic ook aanwezig

Ook Novak Djokovic kondigde maandag aan dat hij aanwezig is op de toernooien in Parijs en Turijn. De huidige nummer 7 van de wereld won kortgeleden het toernooi in Astana en kwalificeerde zich daarmee voor de ATP Finals.