Schuurs kan verwachtingen niet waarmaken in dubbelspel Wimbledon: 1e ronde eindstation
i

REUTERS

Schuurs kan verwachtingen niet waarmaken in dubbelspel Wimbledon: 1e ronde eindstation

Sjors Tanis • 16:30, 02-07-2021 / Laatste Update: 16:22, 05-01-2024

Demi Schuurs is al in de 1e ronde van het vrouwendubbel van Wimbledon uitgeschakeld. Schuurs, die samen met de Amerikaanse Nicole Melichar als 4e geplaatst was, verloor met 6-2 6-3 van de Roemeense speelsters Andreea Mitu en Monica Niculescu.

De 27-jarige Schuurs begon juist met de nodige verwachtingen aan Wimbledon.

2 finales op gras

In aanloop naar het 3e grandslamtoernooi van het jaar haalde ze op de grastoernooien van Berlijn en Eastbourne de eindstrijd. Ze is de nummer 10 van de wereld in het dubbelspel. 2 jaar geleden haalde Schuurs nog de kwartfinales in Londen. Ze vormde toen een duo met de Duitse Anna-Lena Grönefeld. Vorig jaar ging het toernooi niet door wegens de uitbraak van het coronavirus.

Debutant Pel

In het mannendubbel wist debutant David Pel niet voor een stunt te zorgen. Samen met Lu Yen-hsun uit Taiwan moest hij zijn meerdere erkennen in de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, die als derde geplaatst zijn. Het werd 6-2 6-4. Cabal en Farah wonnen Wimbledon in 2019.

Ook Rosalie van der Hoek overleefde de openingsronde niet. Samen met haar Amerikaanse partner Bernarda Pera moest ze het met 6-4 7-5 afleggen tegen de Spaanse speelsters Paula Badosa en Sara Sorribes Tormo.