Sprookje Elina Svitolina en Raemon Sluiter gaat verder: Oekraïense naar laatste 4 Wimbledon
i

Getty Images

Sprookje Elina Svitolina en Raemon Sluiter gaat verder: Oekraïense naar laatste 4 Wimbledon

Bart van der Wijst • 19:30, 11-07-2023 / Laatste Update: 18:00, 11-12-2023

Elina Svitolina is bezig aan een geweldig avontuur op Wimbledon. Dinsdagmiddag bereikte de Oekraïense pupil van de Nederlandse trainer Raemon Sluiter de halve finales van de grasgrandslam. Svitolina versloeg de nummer 1 van de plaatsingslijst, Iga Swiatek: 7-5 6-7 (5) 6-2.

Bekijk hier de beelden hoe Sluiter het niet droog hield tijdens de 8e finales.

Het was erg close tussen Svitolina en Swiatek in de openingsset. Er werd over en weer wat gebroken maar de beslissende break viel bij 6-5 in het voordeel van de Oekraïense. Zij pakte daarmee gelijk de 1e set.

Tiebreak

Ook in de 2e set ging het gelijk op. Beide tennissters braken elkaar, alleen wisten ze die break niet te verzilveren. Dus moest een tiebreak bepalen of de wedstrijd langer zou duren, of dat Svitolina in straight sets zou winnen. Het werd het eerste. Svitolina kwam tot 5-4 in de tiebreak, daarna gingen alle punten naar Swiatek.

Sneltreinvaart

De Poolse kwam vervolgens ook met 1-0 voor in set 3, alleen daarna ging het heel rap. Svitolina won 5 games op rij en was ineens héél dicht bij de halve finales. Die kwam er uiteindelijk op haar eigen service, bij haar 2e matchpoint.

Harry Styles

Dus duurt het sprookje van Svitolina, die begin dit jaar terugkeerde na zwangerschap, nog even voort. Ze bereikte op Roland Garros ook al de kwartfinales, dat bleek het eindstation. In Londen zit ze bij de laatste 4, al heeft ze daar wel kaartjes voor Harry Styles voor moeten opgeven. De zanger hoopt dat Svitolina nog bij een van z'n concerten aanwezig kan zijn, al hoopt de Oekraïense natuurlijk eerst op haar allereerste grandslamfinale. Daarvoor moet ze wel de Tsjechische Marketa Vondrousova verslaan.