Stefanos Tsitsipas zegt sorry voor 'racistische' opmerking over Nick Kyrgios: 'Ik heb geen vooroordelen'
i

ANP

Stefanos Tsitsipas zegt sorry voor 'racistische' opmerking over Nick Kyrgios: 'Ik heb geen vooroordelen'

Matthijs Nijhuis • 16:13, 24-06-2023 / Laatste Update: 12:57, 08-01-2024

Stefanos Tsitsipas heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken in de Netflix-docu Break Point. In de serie is een verhitte wedstrijd tussen hem en Nick Kyrgios verwerkt: de 2 troffen elkaar vorig jaar in een pittige strijd in de 3e ronde van Wimbledon. Na zijn nederlaag zegt de Griek in de docu dat Kyrgios 'ongeschoold' is en dat hij zich voordoet 'als een NBA-speler'.

Lees ook: Netflix komt met soort Drive to Survive over de Tour de France: check hier de trailer

Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Sommige tennis-fans vonden het commentaar racistisch, maar Tsitsipas verzekert dat hij dat niet zo bedoelde. In een Facebook-bericht biedt hij zijn excuses aan en geeft hij aan dat hij "geen vooroordelen koestert jegens iemand op basis van zijn achtergrond of etniciteit."

Break point

Break Point is de tennis-equivalent van het succesvolle Drive To Survive, dat al 5 seizoenen lang een kijkje achter de schermen biedt bij de Formule 1. Het is niet de eerste keer dat Netflix-series voor problemen zorgen in de sportwereld: in de Formule 1 zijn ze ook niet altijd blij met de bemoeials van Netflix. Kampioen Max Verstappen weigerde al eens mee te werken aan de show.