Streep door Australian Open! Succesvolle rentree Rafael Nadal van korte duur door nieuwe blessure
i

Getty Images

Streep door Australian Open! Succesvolle rentree Rafael Nadal van korte duur door nieuwe blessure

Eimert Pruis • 11:31, 07-01-2024 / Laatste Update: 11:59, 15-01-2024

De Spaanse tennislegende Rafael Nadal heeft maar heel kort kunnen genieten van zijn rentree. Na een langdurige heupblessure toonde hij zijn klasse weer op het ATP-toernooi van Brisbane. In de (verloren) kwartfinale kreeg hij pijntjes en nu blijkt dat hij wéér een kwetsuur heeft. Geen Australian Open dus voor hem.

"Ik had een spierprobleem waarover ik me, zoals jullie weten, zorgen maakte. Uit onderzoek in Melbourne is gebleken dat ik een scheurtje in een spier heb. In ieder geval niet op de plek waar ik eerder klachten heb gehad. Dat is het goede nieuws", schreef Nadal (37) onder meer op X.

Verdere behandeling in Spanje

"Ik ben nu niet klaar om op mijn maximale niveau te spelen in wedstrijden die over 5 sets kunnen gaan. Daarom vlieg ik terug naar Spanje voor verdere behandeling."

Geen einde tenniscarrière

Nadal, door zijn blessure afgezakt naar plaats 672 op de wereldranglijst, weerlegde meteen mogelijke suggesties dat nieuwe heupklachten een einde van zijn loopbaan kunnen betekenen. "Ik heb het hele jaar heel hard gewerkt voor deze comeback", schreef hij. "En zoals ik eerder al zei is het mijn doel om over 3 maanden op mijn beste niveau te zijn. Het is heel jammer dat ik niet voor het geweldige publiek in Melbourne kan spelen, maar dat is geen ramp. We blijven allemaal positief voor de rest van het seizoen. Ik wilde heel graag in Australië spelen en heb de kans gehad om enkele wedstrijden af te werken. Dat maakte me heel blij en optimistisch."

Nadal versloeg nog Thiem en Kubler

Nadal speelde in Brisbane zijn eerste partijen sinds hij een klein jaar geleden in de 2e ronde van de Australian Open verloor van de Amerikaan Mackenzie McDonald. Bij zijn rentree versloeg hij de Oostenrijker Dominic Thiem en plaatste hij zich door winst op de Australiër Jason Kubler voor de kwartfinales. Daarin was diens landgenoot Jordan Thompson te sterk. Nadal won in zijn carrière 22 grandslamtoernooien. Op de Australian Open was hij 2 keer de beste, in 2009 en 2022.