Succesvolle comeback Wozniacki op US Open, Barack Obama ziet Coco Gauff winnen
i

AFP

Succesvolle comeback Wozniacki op US Open, Barack Obama ziet Coco Gauff winnen

Trevor Wagener • 11:31, 29-08-2023 / Laatste Update: 00:56, 12-12-2023

De Deense tennisster Caroline Wozniacki heeft een succesvolle comeback gemaakt op de US Open. De voormalig nummer 1 van de wereld, die meer dan 3 jaar afwezig was in het profcircuit, won op het grandslamtoernooi van New York haar partij in de 1e ronde van de Russische qualifier Tatiana Prozorova. Ze won in het grote Louis Armstrong Stadium in 1,5 uur tijd in 2 sets: 6-3, 6-2.

Zie ook 🎥: Novak Djokovic wint met gemak van Alexandre Müller bij rentree op US Open

Wozniacki speelt haar 3e toernooi sinds haar terugkeer. Ze was al actief in de toernooien van Montreal en Cincinnati. De 33-jarige Deense nam afscheid na de Australian Open van 2020 om een gezin te stichten, maar besloot deze zomer weer het racket serieus op te pakken. Haar ervaring gaf de doorslag tegen de 19-jarige Prozorova.

Comeback-kid Caroline

"Het voelt geweldig om terug te zijn," zei Wozniacki, die in de 2e ronde de als 11e geplaatste Tsjechische Petra Kvitova treft. "Ik ben hier sinds 2019 niet meer geweest en sindsdien is er veel gebeurd. Het voelde zo speciaal om de kans te krijgen op deze grote baan in een avondsessie te spelen en een overwinning te boeken."

Wozniacki stond tussen oktober 2010 en februari 2018 in bij elkaar 71 weken op de 1e plaats van de wereldranglijst en won in totaal 30 toernooien. De Australian Open in 2018 was het enige grandslamtoernooi dat ze won. "Het zal uiteraard in de volgende ronde tegen Petra een stuk moeilijker worden. Ik ken haar goed en heb al vele malen tegen haar gespeeld, dus ik weet wel wat ik ongeveer kan verwachten", blikte ze vooruit.

Gauff

Ook Coco Gauff bereikte de 2e ronde. De Amerikaanse tiener versloeg de Duitse qualifier Laura Siegemund. op de openingsdag van het laatste grandslamtoernooi van het jaar in 3 sets met 3-6, 6-2, 6-4.

De 19-jarige Gauff, die eerder deze maand op het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinnati de grootste titel uit haar loopbaan veroverde, verloor maandag in het Arthur Ashe Stadium de 1e set van de 35-jarige Duitse, die met slim spel wist te verbazen.

In de 3e set verloor Gauff haar geduld met de umpire. Ze vond dat Siegemund tijd rekte en eiste dat daar wat van gezegd zou worden. "Het kan me niet schelen wat ze doet tijdens haar opslag, maar tijdens mijn opslag moet ze klaar zijn. Ze is nooit klaar", riep Gauff tegen de scheidsrechter. In de 2e ronde speelt Gauff tegen de pas 16-jarige Russin Mirra Andreyeva.