Tallon Griekspoor lijkt na ATP-titel toch wél mee te willen doen aan ABN AMRO Open
i

Pro Shots

Tallon Griekspoor lijkt na ATP-titel toch wél mee te willen doen aan ABN AMRO Open

Pim Huberts • 18:04, 11-01-2023 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

Tallon Griekspoor doet misschien toch mee aan het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam. De nummer 2 van Nederland begon het tennisseizoen vorige week met een ATP-titel in het Indiase Pune en is daardoor flink gestegen op de wereldranglijst.

Hierdoor heeft hij meer opties voor toernooien - zoals bijvoorbeeld de grote masterstoernooien van Indian Wells en Miami - en verandert zijn speelagenda mogelijk.

De 26-jarige tennisser gaf eind vorig jaar aan liever een reeks graveltoernooien in Zuid-Amerika te spelen, dan deel te nemen aan het toernooi in Rotterdam. Hij wilde hiermee wat plekjes op de wereldranglijst winnen. Iets wat nu al bereikt is. Griekspoor klom meer dan 30 posities en staat nu 61e van de wereld.

Wildcards

"Hij heeft zich bij ons gemeld om te informeren wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot een wildcard", aldus een woordvoerder van het ABN AMRO Open. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft echter geen wildcards meer beschikbaar. Vorige week gaf hij er een aan Andy Murray en ook Tim van Rijthoven heeft er al een toegewezen gekregen. De 3e houdt Krajicek nog op zak.

Momenteel is Murray de nummer 49 van de wereld en mogelijk wordt hij op basis van zijn ranking rechtstreeks toegelaten in Ahoy. In dat geval kan Griekspoor de wildcard mogelijk overnemen.

Begin volgende week sluit de inschrijving van het toernooi van Rotterdam, dat op maandag 13 februari begint.