Tallon Griekspoor verliest voor 3e keer op rij in 1e ronde ATP-toernooi
i

ANP

Tallon Griekspoor verliest voor 3e keer op rij in 1e ronde ATP-toernooi

Pim Huberts • 17:47, 06-04-2022 / Laatste Update: 09:19, 12-12-2023

Tallon Griekspoor mag zich achter z'n oren gaan krabben (moet-ie wel eerst z'n petje af doen). De nummer 56 van de wereld is voor de 3e keer op rij gestrand in de 1e ronde van een ATP-toernooi. Griekspoor begon nog uitstekend tegen zijn Russische tegenstander Pavel Kotov, maar verloor uiteindelijk toch van de qualifier: 6-0, 2-6, 2-6.

2022 is nog niet het jaar van Tallon Griekspoor gebleken. De tennisser uit Haarlem had al moeilijkheden op de hardcourt banen in Amerika en Frankrijk, waar hij 3 keer op rij verloor in een ATP-hoofdtoernooi, maar ook het Marokkaanse gravel blijkt niet te werken voor Griekspoor.

Overtuigende start

Griekspoor begon overtuigend aan de wedstrijd en gaf in set 1 zelfs geen enkele game weg aan de Rus. Toch verraste de nummer 172 van de wereld, die zich eerst nog moest plaatsen via het kwalificatietoernooi, de Nederlander door zonder enige moeite de 2e en 3e set te pakken en dus met 2-1 in sets te winnen.

Andere Nederlander

Botic van de Zandschulp won eerder wel zijn 1e ronde partij en gaat donderdag strijden met de Tsjech Vit Kopriva voor een plek in de kwartfinales.