🎥 | Toppers vol lof over Griekspoor: 'Crazy service, zo veel kracht van zichzelf'

Trevor Wagener • 11:33, 07-08-2023 / Laatste Update: 09:44, 08-01-2024

Tennisser Tallon Griekspoor is na zijn runner up-plek in de finale van de Citi Open in Washington van zondagnacht, die hij in 2 sets (7-5 6-3) verloor van de Brit Daniel Evans (zie onderaan), nog altijd bezig aan een heerlijke opmars in het internationale tennis. Bij het volgende toernooi waar hij zal gaan spelen, de ATP in Montreal/Toronto, treft hij Alexander Zverev in de 1e ronde. De 2 speelden afgelopen februari nog tegen elkaar op het toernooi in Rotterdam.

Toen won de Nederlander verrassend van de Duitse wereldtopper, die zich toen van een blessure terug knokte. Griekspoor kwam toen 1 set achter, maar sloeg zich succesvol een weg naar de halve finale (4-6, 6-3, 6-4). Die verloor hij later van Jannik Sinner, die op zíjn beurt weer verloor van winnaar Daniil Medvedev.

Tegenstander Griekspoor in Toronto

Goed, terug naar Zverev: 'Sascha' is momenteel de mondiale nummer 16 maar eigenlijk een naam die beslist in de top 10 hoort. De 26-jarige ziet in Griekspoor dan ook een zware kluif voor een 1e krachtmeting in Toronto.

"Die man (Griekspoor) heeft een service van 220 kilometer per uur en slaat keiharde forehands", zei Zverev lachend voor de camera's van Ziggo Sport. "Alleen al daarom verdient hij het om nog hoger te staan op de wereldranglijst." Ter verduidelijking: de 1 jaar oudere Nederlander begon 2023 als nummer 95 (!) van de wereld en staat momenteel 26e.

Zverev kon wel lachen om de late 'groeispurt' van de Nederlander. "Het had veel eerder mogen gebeuren. Hij is met 27 jaar niet per se de jongste, maar zeker niet oud en ik zou hem wel als laatbloeier bestempelen ja." De clash in Rotterdam was Zverev zéker nog niet vergeten. "Wat ik nog weet? Dat ik nog absoluut niet goed kon bewegen, haha. Nee geintje. Toen was Tallon al top. Ik heb hem altijd al een geweldige speler gevonden."

Top (10)

Griekspoor verloor in Washington van Evans (no.21 van de wereld) maar maakte naam en faam door onder meer top 10- en 'thuisspeler' Taylor Fritz (ATP-9) te verslaan. Iets dat ook de Rus Andrey Rublev niet onopgemerkt bleef. De 25-jarige Rus is de huidige nummer 7 in het mannentennis en prees Griekspoor vanwege zijn vechtlust.

"Hij heeft zó veel kracht van nature, een geweldige forehand en echt een gestoorde service. In weken van zulke topvorm is hij (Griekspoor) gewoon supermoeilijk te verslaan", aldus de onderling met 2-0 leidende Rublev.