Tallon Griekspoor beste Nederlander op ATP-ranking sinds 2004
i

ProShots

Tallon Griekspoor beste Nederlander op ATP-ranking sinds 2004

Joris Kaper • 12:13, 03-11-2023 / Laatste Update: 17:28, 08-01-2024

Tallon Griekspoor stijgt weer 2 plekken op de ATP-ranking door zijn prestaties op het masterstoernooi in Parijs. En dat is een applaus waard, want daardoor is hij de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser in bijna 20 jaar!

De laatste Nederlander die op de 21e plek van de ATP-ranking stond is Sjeng Schalken, en dat is lang geleden! Schalken bereikte die plaats op 19 juli 2004. Daarna is er geen Nederlander meer geweest die zo hoog stond, tot Griekspoor nu!

Laatste 16 in Parijs

Griekspoor begon de afgelopen week nog als nummer 23 van de wereld, maar klom door zijn prestaties in Parijs 2 plekken. Hij schopte het in Parijs tot de laatste 16, maar daarna versloeg een zieke Novak Djokovic hem. De Nederlander kon echter wel 90 punten bijschrijven voor de ranking.

'Zure nederlaag'

Verliezen van Djokovic, de nummer 1 van de wereld, is natuurlijk geen schande. Maar toch noemt Griekspoor de nederlaag 'zuur':

Definitief

Maandag wordt de definitieve ranglijst bekendgemaakt, maar Griekspoor zal sowieso niet meer stijgen óf dalen. Want ook zijn concurrenten komen dit weekend in Parijs niet meer in actie. De 2e Nederlander op de ATP-ranking is Botic van de Zandschulp; hij staat op plek 51.