🎥 | Tallon Griekspoor geeft op in Florence: al 4e nederlaag op rij voor Nederlander

Jeroen Rooseboom • 15:21, 10-10-2022 / Laatste Update: 21:34, 08-01-2024

Voor de 3e week op rij heeft Tallon Griekspoor de 1e ronde van een ATP-toernooi niet overleefd. De Nederlander moest vanwege een blessure opgeven in zijn partij tegen de Rus Aslan Karatsev.

Na de nederlagen tegen de Canadees Vasek Pospisil (Tel Aviv) en de Kazach Aleksandr Boeblik (Astana) gaf Griekspoor maandag in Florence vanwege een blessure op. Griekspoor, de nummer 54 van de wereld, had de 1e set met 6-3 verloren en stond in de 2e met 2-1 achter. Karatsev is als 5e geplaatst op het indoortoernooi in Italië.

Zie ook: 🎥 | Exit Tallon Griekspoor in Astana: Aleksandr Bublik slaat Nederlander naar huis

Geen Nederlands onderonsje

Bij winst zou Griekspoor het in de 2e ronde mogelijk opnemen tegen Tim van Rijthoven, die afgelopen weekend 2 kwalificatiewedstrijden wist te winnen. Van Rijthoven speelt in de 1e ronde van het hoofdtoernooi tegen de Zweed Mikael Ymer.

Voor de 26-jarige Griekspoor is het al zijn 4e nederlaag op rij in de openingsronde van een ATP-toernooi. Ook op de US Open in augustus zat zijn toernooi er al na 1 wedstrijd op. Tussen de US Open en het toernooi van Tel Aviv boekte hij wel 2 zeges in de Davis Cup. Het toernooi in Florence staat eenmalig op de kalender en geldt als vervanging van de toernooien die in Azië zijn afgelast in verband met het coronavirus.