Tegen dit land tennist Nederland met de nieuwe toppers in kwalificatie Daviscup
i

Getty Images

Tegen dit land tennist Nederland met de nieuwe toppers in kwalificatie Daviscup

Eimert Pruis • 15:45, 05-12-2021 / Laatste Update: 00:19, 12-12-2023

Nederland heeft met Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor weer nieuwe tennishelden. De Nederlandse tennissers weten nu ook wie ze moeten verslaan in de kwalificatieronde voor de Daviscup Finals.

Oranje speelt in maart volgend jaar tegen Canada. Nederland kreeg bij de loting een thuiswedstrijd toebedeeld. Canada heeft met Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov 2 spelers in de top van de wereldranglijst.

Auger-Aliassime (21) is de nummer 11 van de wereld, de 22-jarige Shapovalov staat 3 plaatsen lager. Canada beschikt ook nog over routinier Milos Raonic, de voormalige nummer 3 van de wereld die mede vanwege fysieke problemen is afgezakt naar de 70e plaats.

Nederland heeft ook toppers

Met Van de Zandschulp (57e) en Griekspoor (65e) staan 2 Nederlandse tennissers in de top 100. Zij hielpen Nederland in september aan een plaats in de kwalificatieronde van de Daviscup. De ploeg van captain Paul Haarhuis versloeg Uruguay in Montevideo met 4-0.

Nederland behoorde bij de loting tot de ongeplaatste landen. Inzet van het duel met Canada op 4 en 5 maart is een plek in de Daviscup Finals van eind volgend jaar. De 2 finalisten van dit jaar, Rusland en Kroatië, zijn al zeker van deelname aan dat toernooi met 16 landen. Groot-Brittannië en Servië ontvingen zondag een wildcard.