Teleurgestelde Botic van de Zandschulp breekt al na 5 maanden met coach
i

ProShots

Teleurgestelde Botic van de Zandschulp breekt al na 5 maanden met coach

Joris Kaper • 11:49, 25-10-2023 / Laatste Update: 20:27, 07-01-2024

Botic van de Zandschulp en zijn coach Sven Groeneveld werken niet langer samen. Opmerkelijk, want de nummer 65 van de wereld werd pas sinds afgelopen mei door Groeneveld begeleid. "Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024", aldus het management van de nummer 2 van Nederland.

De 28-jarige Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een teleurstellend seizoen. Op geen van de 4 grandslamtoernooien kwam hij verder dan de 2e ronde. Wel haalde hij de finale van het graveltoernooi van München.

Hoge verwachtingen

Groeneveld (58) was in het verleden onder meer de coach van toptennissers als Maria Sjarapova, Monica Seles en Michael Stich. Daardoor namen de verwachtingen toe. "Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking", liet Groeneveld begin mei nog weten.

Voetblessure

De resultaten bleven echter achter en de samenwerking begon slecht met een serie nederlagen. Van de Zandschulp werd in de eerste weken onder leiding van Groeneveld geplaagd door een voetblessure. "We gaan met elkaar zitten als we weer in Nederland zijn en dan gaan we kijken hoe en wat. Maar het is mijn intentie om door te gaan, al heb ik sinds het begin van onze samenwerking nog niet echt fatsoenlijk kunnen spelen", zei de Nederlander al na een paar weken.

Dat zei hij kort nadat hij was uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros.

Groeneveld al niet meer in Basel

Groeneveld ontbrak maandag al bij de eerste ronde partij van Van de Zandschulp in Basel. Vorige week was de coach er nog wel bij in Antwerpen. Dat leek dus al een teken dat het niet goed zat tussen de speler en coach.

2e ronde in Basel

Het tennisseizoen zit er bijna op. Van de Zandschulp doet namens Nederland in november nog mee aan de Davis Cup Finals en speelt daarnaast misschien nog 1 of 2 toernooien. Donderdag speelt hij in de 2e ronde in Basel tegen de winnaar van de partij tussen Leandro Riedi en Felix Auger-Aliassime.