Tennislegende Chris Evert heeft voor de 2e keer kanker: ‘Ik ben blij dat ik er op tijd bij ben’
i

ANP

Tennislegende Chris Evert heeft voor de 2e keer kanker: ‘Ik ben blij dat ik er op tijd bij ben’

Matthijs Nijhuis • 12:06, 09-12-2023 / Laatste Update: 02:55, 07-01-2024

Oud-tenniskampioene Chris Evert is opnieuw gediagnosticeerd met kanker. Dat schrijft de 68-jarige Amerikaanse op X: 'De kanker is terug. Hoewel ik de diagnose liever nooit had gekregen, ben ik blij dat ik er wel op tijd bij ben. De artsen vonden kankercellen in hetzelfde gebied als eerder’, aldus Evert. Vorig jaar kreeg de oud-tennisster voor het eerst te maken met de ziekte.

Evert heeft al een operatie ondergaan en krijgt daarnaast chemotherapie. Ze zou namens ESPN verslag doen van de Australian Open, het tennistoernooi dat half januari begint. Dat gaat nu dus niet door. Evert won 18 grand slams en heeft zelfs bovenaan de wereldranglijst gestaan. Haar jongere zus, Jeanne Evert, is in 2020 overleden aan dezelfde ziekte.

Een van de beste ooit

Chris mag zich meten met de beste tennissers aller tijden. De voormalig nummer 1 van de wereld won 7 keer Roland Garros, een record bij de vrouwen. De US Open, het toernooi in haar thuisland, won ze 6 keer. Margaret Court is met 24 grandslamtitels nog altijd recordhouder bij de vrouwen.