Tennisser Gaël Monfils verwondt supervisor bij demonstratietoernooi en wordt gediskwalificeerd
Gaël Monfils was het dollen met de supervisor van het toernooi, maar dat ging niet goed. © Getty Images

Tennisser Gaël Monfils verwondt supervisor bij demonstratietoernooi en wordt gediskwalificeerd

19:03, 10-02-2024 / Laatste Update: 19:16, 10-02-2024

Gaël Monfils is in Oslo gediskwalificeerd bij de Ultimate Tennis Showdown, een spectaculair demonstratietoernooi. De supervisor van het toernooi heeft door hem een lichte verwonding opgelopen. Zowel het toernooi als Monfils zeggen dat het per ongeluk is gegaan toen de twee met elkaar aan het dollen waren in de kleedkamer.

Monfils laat op sociale media weten dat supervisor Stephane Apostolou gewond is geraakt toen de twee aan het dollen waren in de kleedkamer. Het is niet bekend wat hij precies heeft. De supervisor is een soort toezichthouder van het toernooi, want hij moet zorgen dat alles goed verloopt. 

Volgens de Fransman was het een ongeluk. Het toernooi bevestigt het verhaal van Monfils, maar heeft de tennisser toch gediskwalificeerd vanwege het feit dat Apostolou een verwonding heeft opgelopen.

 De Ultimate Tennis Showdown is een toernooi waarbij andere regels gelden dan normaal. Zo is er geen tweede service, hebben de coaches een microfoon, worden de spelers tijdens de partij geïnterviewd en mogen spelers met hun racket gooien.

Elina Svitolina

De 38-jarige Monfils is op dit moment de nummer zeventig van de wereld. Hij won in zijn carrière twaalf titels en stond in 2016 een tijdje op de zesde plaats van de wereldranglijst. De Fransman is 2019 samen met tennisster Elina Svitolina. Ze hebben samen een dochter. De Oekraïnse Svitolina wordt gecoacht door Raemon Sluiter.